Om oss

Norges Shotokanforbund (NSF)

er Norges eldste shotokanforbund, og ble stiftet i 1977 av Bjørn Sigurd Johansen, Gabor Olgyai (begge Tiger Karateklubb.) og Steve Bloom, Shotokan KK.

Formålet med dette forbundet var å danne et samarbeidsforum for de eksisterende klubbene som trente stilarten Shotokan. Målet var å få til et mest mulig likt graderingssystem, og gjennom dette å høyne standarden på Kihon, Kata og Kumite. Sammen med Masao Kawasoe og Steve Cattle (NSF`s første æresmedlem) utarbeidet NSF et graderingspensum som ble først trykket i 1979.

I dag jobber NSF for å utvikle og spre Shotokan karate i Norge på en åpen og inkluderende måte.

Norges Shotokanforbund har hatt et godt samarbeid med mange ulike instruktører. NSF arrangerte sin første sommerleir i Trondheim i 1980. Etter dette har det blitt arrangert samlinger i Oslo, Tønsberg, Trondheim og Fredrikstad.

Store navn innen Shotokan Karate, som Kase, Shirai, Asai, Yahara, Naito, Kawasoe, Iida, Mori, Ochi, Kato,Trimble, Ubl, Kagawa, Amos, m. flere, har alle instruert på disse samlingene.

I 1993 fikk NSF et graderingspensum som var basert på krav fra Sensei Kato. Det ble lansert nytt pensum i forbindelse med 25 års jubileum for NShF i 2002, og dette ble så revidert i 2010. 

Lenke til World Traditional Karate Organization

Internasjonalt er NSF  tilknhyttet World Traditional Karate Organisation (WTKO), med sensei Richard Amos som hovedinstruktør.

Forstørret bilde av Sensei Richard Amos

Ricihard Amos

BIOGRAFI:
Richard Amos sensei ble født i England i 1963, og begynte i karate i en alder av 10. Han startet å undervise som 15 år og ble invitert til KUGB Junior Karate Team som 18-åring. I en alder av 23 hadde han konkurrert i England og Europa og fått mange gull, Sølv- og bronsemedaljer i en rekke mesterskap.

Etter et to års opphold i New York dro han til Japan for å trene ved hovedkvarteret til Japan Karate Association og ble 10 år. I løpet av den tiden fullførte han det 3-årige instruktørprogrammet til JKA (bare den andre vestlendingen som noensinne har gjort det i sin 50-årige historie), ble nummer to eller tredje i All-Japan Championships flere ganger (ingen ikke-japanere hadde noen gang nådde semifinalen før), underviste mange klasser hver uke over en 6-års periode i hovedkvarteret til JKA (nok en første) og åpnet sin egen skole i hjertet av Tokyo.

I 2000 flyttet Amos sensei til New York igjen, denne gangen som en etablert profesjonell karateinstruktør med et internasjonalt rykte. Han er for tiden sjefinstruktør for World Traditional Karate Organization.

Kilde 

G-1TKM2LTHJ9