Om oss

Norges Shotokanforbund (NSF)

er Norges eldste shotokanforbund, og ble stiftet i 1977 av Bjørn Sigurd Johansen, Gabor Olgyai (begge Tiger Karateklubb.) og Steve Bloom, Shotokan KK.

Formålet med dette forbundet var å danne et samarbeidsforum for de eksisterende klubbene som trente stilarten Shotokan. Målet var å få til et mest mulig likt graderingssystem, og gjennom dette å høyne standarden på Kihon, Kata og Kumite. Sammen med Masao Kawasoe og Steve Cattle (NSF`s første æresmedlem) utarbeidet NSF et graderingspensum som ble først trykket i 1979.

I dag jobber NSF for å utvikle og spre Shotokan karate i Norge på en åpen og inkluderende måte.

Norges Shotokanforbund har hatt et godt samarbeid med mange ulike instruktører. NSF arrangerte sin første sommerleir i Trondheim i 1980. Etter dette har det blitt arrangert samlinger i Oslo, Tønsberg, Trondheim og Fredrikstad.

Store navn innen Shotokan Karate, som Kase, Shirai, Asai, Yahara, Naito, Kawasoe, Iida, Mori, Ochi, Kato,Trimble, Ubl, Kagawa, Amos, m. flere, har alle instruert på disse samlingene.

I 1993 fikk NSF et graderingspensum som var basert på krav fra Sensei Kato. Det ble lansert nytt pensum i forbindelse med 25 års jubileum for NShF i 2002, og dette ble så revidert i 2010.

Internasjonalt er NSF  tilknhyttet World Traditional Karate Organisation (WTKO), med sensei Richard Amos som hovedinstruktør.

 

 

G-1TKM2LTHJ9